Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

?Yenilenebilir Enerji Mümkün?

  • İstanbul Gündemi
  • 05.06.2015 - 02:24

IRENEC 5.Uluslararası %100 Yenilebilir Enerji Konferansı, Maltepe Belediyesi AB ve Uluslararası İlişkiler Birimi ekibi ev sahipliğinde gerçekleşti. Konferansın üçüncü gününde Maltepe Belediyesi adına Şehir Plancısı Bahadır Keşan, ?Maltepe Belediyesi Enerji Bağlantılı Akıllı Şehir Çözümleri? konusunda bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Uluslararası konferansa, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker, Eurosolar Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Murat Doğruel, Eurosolar Başkanı Prof. Dr. Peter Droege, Eurosolar Kıdemli Başkan Yardımcısı Preben Maegaard, WBA Dünya Biyoenerji Birliği Başkanı Dr. Heinz Kopetz ve Yenilebilir Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta katıldı.  

?DEĞERİNİ SONRA ANLIYORUZ?

Konferansta konuşan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker "Enerji konusunda belediyelere ayrılan kaynaklar her ne kadar kısıtlı olsa da, Maltepe Belediyesi olarak bu imkansızlıklar içinde, bu konulara her zaman destek vermeye devam ettik. Çünkü kaybettiğimiz bir şeyin değerini daha sonra anlamanın ne kadar yanlış olduğunun bilincindeyiz" dedi. Enerjinin önemi ve yerel yönetimlerce daha etkili, sürdürebilir bir şekilde nasıl kullanılması gerektiği konularına değinen Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar da, konferansa verdiği destekten dolayı Maltepe Belediyesi?ne teşekkürlerini iletirken, "Maltepe Belediyesi olmasaydı 5 senedir böyle bir konferansı gerçekleştiremezdik. Türkiye`de bu tarz konferanslara ev sahipliği yapan bir belediye daha yok. Bu yüzden Maltepe Belediyesi`ne daha eşit, özgür, barış dolu yerel istihdam için yenilebilir enerji konusunda destek verdikleri için teşekkür ederim" diye konuştu.  

AKILLI ŞEHİR ÖNERİSİ

Konferansın üçüncü gününde Maltepe Belediyesi AB ve Uluslararası İlişkiler Merkezi, belediyenin geleceğe dönük enerji kullanımı ile ilgili projelerini anlatan genel kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. ?Enerjinin Etkin Kullanımı ve Eğitim? başlıklı oturumda, Şehir Plancısı Bahadır Keşan tarafından ?Maltepe Belediyesi Enerji Bağlantılı Akıllı Şehir Çözümleri? konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Maltepe Belediyesi?nin aktif olarak içinde bulunduğu AB ve H2020 kapsamında değerlendirilen projeler, Cityfied ve Smart4life hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.