Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜSKÜDAR KUZGUNCUK BOSTANI'NDA ÇOCUKLAR TOPRAKLA BULUŞTU

  • İstanbul Gündemi
  • 05.04.2015 - 00:07

ÜSKÜDAR KUZGUNCUK BOSTANI’NDA ÇOCUKLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Üsküdar Belediyesi’nin Kuzguncuk Bostanı Projesi’ kapsamında bostan olarak belirlenen ve ekime hazır hale getirilen dikim alanına, gerçekleştirilen ‘Kuzguncuk Bostanı Bahar Şenliği’ etkinliğiyle domates, biber ve patlıcan tohumu ekildi.

Kütüphane Müdürlüğü’nün ‘Üsküdar’ın Fidanları Toprakla Buluşuyor’ temasıyla hayata geçirdiği programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri’nde eğitim gören 300 öğrenci, öğrenci velileri, Kuzguncuk sakinleri vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Baharın gelişiyle birlikte güneşe hasret kalan Üsküdarlılar’ın akın ettiği şenlikte hayli renkli görüntüler yaşandı. Çocuklarıyla yeşilin ve güzel havanın tadını çıkartan vatandaşlar keyifli anlar yaşadılar.

Programda konuşan Başkan Hilmi Türkmen, gökyüzünde güneşin güldüğü, yerden toprağın güldüğü, şölene katılan Üsküdar’ın çiçekleri olan çocukların güldüğü ve herkesin çok mutlu göründüğüne vurgu yaparak, “Kuzguncuk Bostanı’nın bugüne kadar yeşil alan olarak muhafaza ederek bizlere kiralayan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Tabi bu alan belediyemize 1 yıl önce verildi. Tabi kiralandığı zamanda hali hiç te iç açıcı değildi. Burasını yeniden düzenleyip tarihi misyonuna yakışır şekilde hizmet edebilmesi için kolları sıvadık. Kuzguncuklularla birlikte burasını ne şekilde düzenlememiz gerektiği yönünde görüşmeler yaptık. Başta Kuzguncuklular Derneği Başkanı ve muhtarı olmak üzere bütün Kuzguncuklulara desteklerinde dolayı teşekkür ediyorum.

Tabi burası 17 dönüm kadar bir bostan bir koru. Vakıflar’dan teslim aldığımız andan itibaren Fen İşlerimizle kolları sıvayarak zorlu kış şartlarında yaptığımız çalışmalar sonrası Nisan ayının böylesine güzel bir gününde sizlerle birlikte açılışını yapmak imkanına kavuştuk”
diye konuştu.

Bir şehri şehir yapanın meydanları, parkları, yeşil alanları olduğuna vurgu yapan Başkan Türkmen, “Üsküdar bu anlamda çok zenginlik barındırmaktadır. Üsküdar’ımız bir kültür, medeniyet ve hoşgörü şehridir. Üsküdar’ımıza bu güzel özellikleri kazandıran en güzel beldelerimizden birisi Kuzguncuk’tur. Bu bostan da Kuzguncuk’a önemli bir değer kazandırmıştır. Bizler bu sahayı çocuklarımızın hizmetine açtık. Oynayıp zıplayıp toprakla buluşacaklar. Bilgi Evleri’mizdeki çocuklar burada ekecekleri tohumlarla toprakla kaynaşacaklar. Kendi ektikleri sebzeleri toparlayıp gidip anne babalarına salata yapacaklar. Bedava yaşamak yok. Alın teriyle elde ettikleri ürünlerle ailelerine ikramlarda bulunacaklar. Kuzguncuklular’da burada ayrılacak bir bölümde ekime dikime devam edebilecekler” dedi.

BOSTANDA YAPILAŞMAYA İZİN YOK

Başkan Türkmen, Kuzguncuklarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu projenin hayata geçirilmesinde nasıl ki Kuzguncuklu dostlarımızla birlikte çalıştıksa yine aynı şekilde kullanımında da birlikte hareket edeceğiz. Buranın asla yapılaşmasına müsaade etmeyeceğiz. Buranın bostanında nasıl daha fazla ürün elde ederiz onun çalışmalarını yapacağız. Bizim insanların fikriyle, ideolojisiyle ve zikriyle hiçbir alakamız yok. Bu güzel şehre bir şeyler katmak noktasında birbirimizi daha iyi anlamamız gerekmektedir. Bizim belediyecilikteki hizmet anlayışımız, yeşilimize yeşil katmaktır. Bu güzel yavrularımıza çimeni, yeşili, çiçeği ağacı tanıtmaktır. Biz sadece yaptığımız hizmetlerle konuşmak istiyoruz.” diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen, ormanlık alanı da mesire alanı olarak düzenleyeceklerini dile getirip, Üsküdar’ın fidanlarını toprakla buluşturan etkinliğin güzel geçmesini dileyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Türkmen’in konuşmasının ardından Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri’nden şenliğe katılan 300 öğrenciyle birlikte belirlenen alanlara tohum ekimi gerçekleştirdi. Çocukların yoğun ilgisine aynı şekilde karşılık veren Başkan Türkmen, onlarla bol bol sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.