Dolar 32,6006
%0.27
Euro 34,7744
%0.32
Altın 2.413,640
%-0.79
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜNLÜ SPİKER CEM ÖĞRETİR'DEN HAYAT DERSLERİ

  • İstanbul Gündemi
  • 10.04.2015 - 12:46

Liseli öğrencilerle buluşan ünlü haber spikeri Cem Öğretir, ‘’Hangi mesleği yaparsanız yapın, öğrenmeniz gereken ilk şey kişisel gelişimdir.’’ 

TASEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşan Öğretir, “Gerçek hayat insanların karşısına çıkabilmektir. Çünkü bundan sonra okuldan mezun olduğunuzda ya da üniversiteye gittiğinizde iş görüşmesine gittiğinizde sahneye çıkmış olacaksınız ve sahneye çıktığınızda kendi bedeninizle ve sesinizle karşınızdaki insana kendinizi kabul ettirmek zorundasınız. O yüzden hangi mesleği yaparsanız yapın, öğrenmeniz gereken ilk şey kişisel gelişimdir” dedi.

“BİR ŞEYİ NASIL SÖYLEDİĞİNİZ ÖNEMLİ”

Konuşmasında beden dilinin önemine de değinen Öğretir, “Aslında bir şeyi söylerken ne söylediğinizden daha çok nasıl söylediğiniz önemlidir. Mesleğin temeli budur. Biz ses ve görüntü ile bir şeyler anlatırız. O sesleri o görüntüleri sizlere izletebilmenin yollarını bulmak zorundayız. Kısa zamanda doğruyu anlatmaktır bizim işimiz. Dolayısıyla bunu da sesle yaparız. Elimi kolumu nasıl kullanacağım, sesimi nasıl kullanacağım çok önemli. Sesiniz bedeninizle aynı hareketleri yapsın yoksa bu hayatta hiç kim sizi anlamayacaktır” diye konuştu.

“10 DAKİKA GİTAR ÇALIP ŞARKI SÖYLÜYORUM”

Her akşam canlı yayına çıkarken heyecan duygusunu kontrol altına aldığını da kaydeden Öğretir, çok tempolu bir hayatı olması nedeniyle haberlerden sonra 10 dakika gitar çalıp şarkı söylediğini ifade etti. Program sonunda, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necati Takbaş, Cem Öğretir’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.