Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE'DE ŞÖLEN HAVASINDA SPOR OYUNLARI!

  • İstanbul Gündemi
  • 23.05.2015 - 23:05

ÜMRANİYE'DE ŞÖLEN HAVASINDA SPOR OYUNLARI!

Ümraniye Belediyesi'nin bu yıl 7.'sini gerçekleştirdiği Geleneksel Spor Oyunları'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen muhteşem bir törenle verildi. Törende konuşan Başkan Hasan Can, Cevherleri gün yüzüne çıkarmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si gerçekleştirilen Ümraniye Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen muhteşem bir törenle verildi. Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1.Bölge Milletvekili Adayı Osman Boyraz, Ümraniye Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Karabıçak, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, birim müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.  Bu yıl 7.'si düzenlenen Spor Oyunları'nda 69 okuldan 7 bini aşkın öğrenci, 12 branşta 488 müsabakada yarışarak, 199 kupa ve 2660 madalya'yı almaya hak kazandı. Haldun Alagaş Spor Kompleksinde gerçekleşen program Ahmet Onay Ortaokulu'nun halk oyunları gösterisi ile başladı. Ardından Avrupa Şampiyonu ve Dünya 3.'sü olan öğrencilerin sergilediği Wus-Hu gösterisi salondan büyük alkış topladı.

Açılış konuşmasını yapan Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, Bu sene yaklaşık 7'binin üzerinde öğrenci çeşitli branşlar da yarıştı. Ahlaki kurallar çerçevesinde spor yaptınız, başarılı oldunuz. Bu başarıları daha da ileriye taşıyacağınızı düşünüyorum. Bizler sizleri çok seviyoruz ve çok değer veriyoruz. Sizler geleceğin şampiyonlarısınız! Programın düzenlenmesinde gece gündüz çalışarak bize destek olan başta Sayın Belediye Başkanımız Hasan Can bey'e, okul idarecilerine ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Karabıçak yaptığı konuşmasında, İlçemizde 120 bin öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin spor yapmaya ihtiyacı var. İnşallah bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ile birlikte daha nice spor oyunlarında bir araya geleceğiz. Bu vesileyle okul müdürlerine, velilere ve spor oyunlarına katılarak çaba sarf eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN; YARININ TÜRK GENÇLİĞİ SİZİN OMUZLARINIZDA YÜKSELECEK”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,  Ne mutlu ki Ümraniye Belediyesi olarak Spor Oyunları'nın bu yıl 7.sini gerçekleştiriyoruz. Parklar, kültür merkezleri, sağlık binaları, belediye hizmet binaları yapıyoruz. Ancak bunların hepsi 50 veya 100 yıl sonra ömrünü tamamlayacak. Ama bizim öyle bir şey yapmamız lazım ki, bu yaptığımız şey nesilden nesile devam etsin! İşte biz Ümraniye Belediyesi olarak, cevherleri gün yüzüne çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Sporda, edebiyatta, şiirde, resimde ve dahi çocukları gün yüzüne çıkarmada olduğu gibi! Bu gün icra ettiğimiz programa, 88 okuldan 20 bin civarın da öğrenci katılarak, 500'e yakın yarışmada mücadele etmiş. Sonuç olarak da 199 tane kupa dağıtılacak. Peki biz ne yapmak istiyoruz? 88 okuldan 7 bin çocuğumuz bu yarışmalara katılmış. Bunların hepsi ömür boyu profesyonel anlamda spor mu yapacaklar? Ya da profesyonel sporcu mu olacaklar? Elbette hepsi sporcu olmayacak. Fakat biz şunu sağlamak istiyoruz; spor yapan bir gençlik ve spor alışkanlığı kazanmış bir gençlik istiyoruz. Çünkü bu spor yarışmalarıyla içlerinden gerçekten çeşitli dallarda yeteneği olan cevherleri gün yüzüne çıkartmak suretiyle onları yarınlara, yarınların Türkiye'sine; Türkiye şampiyonları, Avrupa şampiyonları, hatta Dünya şampiyonları olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu cevherlerin toplumda, aileler, okuldaki öğretmenler ve spor dünyası'nın içinde yer alanların farkında olmasını sağlamaya da çalışıyoruz. Yaptığımız budur, cevher çıkartmak! Bizim yarışmalarımıza katılarak, yarışmalarda derece almış kardeşlerimizden mutlaka Türkiye'yi, Avrupa'da temsil edecek şampiyonlar çıkacaktır. Bu kardeşlerimizin yaşamı boyunca spor yapmalarını sağlarsak eğer, kendimizi bir başarı elde ettik sayarız” diyen Başkan Hasan Can, İnşallah bu çocuklar, spor camiası tarafından da fark edilir ve yarınlarda Türkiye'yi temsil edecek şampiyonlar güzel bayrağımızı, hilalimizi dünyanın her tarafında göklere çektirecekler” dedi.

Daha Çok Dahi Çocuk” projesinin öneminden de bahseden Başkan Hasan Can, Ümraniye'nin okullarında özellikle ilkokul 2, 3 ve 4. Sınıflarda okuyan dahi derecedeki zeki çocuklarımızı tespit ettik. Q'larını ölçtük. Daha sonra bu çocuklara eğitim verecek olan öğretmenleri ve ailelerini hazırladık. Diğer çocuklardan farklı olan bu çocuklarımızla birlikte inşallah bu projeye devam edeceğiz. İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul üniversitesi ve TÜZDEV ile birlikte yaptığımız bu proje ileÜmraniye'nin dahi çocuklarını gün yüzüne çıkarıyoruz. Öte yandan yine birkaç gün sonra 11. Geleneksel Resim, Hikâye ve Resim yarışmalarının ödül töreni yapılacak. Eli kalem tutan, iyi şiir ve hikâye yazan tüm çocuklarımızı gün yüzüne çıkarıyoruz. Gençler kendinizi önemseyin! Çünkü biz sizi çok önemsiyoruz. Yarınlar sizin, yarınlar hepimizin! Türkiye'yi siz yöneteceksiniz. Bu ülke size emanet olacak. Elbette bu bir yarışmadır. 1.'si, 2'si ve 3'sü olacaktır. Ama gerçek şampiyon bu yarışmaya katılıp, hayatı boyunca spor yapmaya devam eden gençlerdir. Sizlerde spor'a devam edin! Yarının Türk gençliği sizin omuzlarınızda yükselecek. Sizden çok şey bekliyoruz. Sizi seviyoruz! Hepiniz Allah'a emanet olun” diyerek sözlerini noktaladı.

Son olarak programda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1.Bölge Milletvekili Adayı Osman Boyraz, Ümraniye Belediye Başkanımız 2004 yılında belediye başkanı aday olduğun da Ümraniye sokaklarında bir yazı vardı;  Ümraniye'ye Can geldi” diye. Belediyeciliğin sadece yol yapmak olmadığını gösteren Belediye Başkanımıza sizler adına teşekkür ediyorum. Çünkü kendisi onlarca gence her türlü desteği veren bir Belediye Başkanı'dır. Siz gençler çok değil, sadece 10 ya da 15 yıl sonra belki de bu kürsülerde hitap edeceksiniz. Millete siz hizmet edeceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 7. Geleneksel Spor Oyunları'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Şampiyonlara ödüllerini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve konuklar verdi.

FETTAH CAN'DAN MUHTEŞEM KONSER

Tören sonunda sevilen sanatçı Fettah Can, dinleyicilere muhteşem birer konser verdi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Fettah Can, seyircilerden büyük alkış aldı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.