Dolar 32,5589
%0.06
Euro 34,9528
%0.36
Altın 2.423,090
%0
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

PAGEV MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AÇILDI

  • İstanbul Gündemi
  • 18.04.2015 - 22:10

Küçükçekmece'de 2013 yılında eğitim öğretime başlayan PAGEV  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin resmi açılışı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in katılımıyla gerçekleşti.

Törene, Kavranoğlu'nun yanı sıra, İstanbul Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV üyeleri, sanayiciler, işadamları ve öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri, okulun açılışını hep birlikte kurdele keserek gerçekleştirdi.

EĞİTİM MESELESİ TÜRKİYE'NİN CANINI YAKIYOR”

Açılışta yaptığı konuşmada, son 12 yılda hızla gelişen kalkınan bir Türkiye'nin vatandaşları, yöneticileri ve sanayicileri olarak, Türkiye'nin daha ileri gitmesi için eğitimde yeni adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Yardımcısı Kavranoğlu şunları söyledi:

Bizim geleceğimizin nasıl olacağı, ne kadar güçlü olacağımız, dünyada ne kadar söz sahibi olacağımız, eğitime nasıl baktığımız, yatırım yaptığımızla çok yakın ilgili. Yarının Türkiyesi'ni daha ileriye taşıyacak olan gençlerimize bugün de doğru bir şekilde bakmamız gerekir. Eğitimde doğru vizyonla doğru şeyleri kararlı bir şekilde yapmak zorundayız.”

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞART”

Eğitim konusunda sanayi ve milli eğitimin işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyleyen Kavranoğlu, teknik ve meslek liselerinin önemine vurgu yaparak, Eğitim alanı her zaman ideolojik çalışma alanı olarak görüldü. Sanayici olarak bunun acısını gün be gün yaşadım. Birileri imam hatip okullarına gıcığı var diye, mesleki ve teknik eğitimi yok etti. Bugün Türk sanayisinin başta gelen eksiği, teknik ve ara eleman eksiğidir. Herkes kabile reisi olmak istiyor, kimse sahada çalışan olmak istemiyor. Neden? Çünkü topluma, üniversiteye giremezsen sen bir hiçsin mesajı verdik. Değerli olmanın tek yolu üniversiteye girmektir dedik. 18-19 yaşında çocuğumuz mezun oluyor, bir musluk tamir edemiyor. Eğitimimizin yeniden yapılanması gerekir. Gençler, ortaöğretimden mezun olduğunda, bir meslek sahibi olması gerekir. Bunu milli eğitimiz tek başına değil, sanayimizle, işbirliği içinde yapması gerekir.”

  KÜÇÜKÇEKMECEMİZ İÇİN ÖNEMLİ KAZANIM”

Açılışta yaptığı konuşmada, PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Küçükçekmece için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de Okulumuz, ara eleman ve servis elemanı noktasında da önemli bir katkı sağlayacak. Meslek okullarıyla ilgili şu kompleksten kurtulmalıyız. Aileler istiyor ki çocukları öğretmen, doktor, mühendis olsun. Biz işini çok iyi bilen bir ara elemanında bir o kadar saygıya layık olduğunu biliyoruz. Katkıda bulunanlara teşekkür ederim” dedi. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu da vakfın yapmış olduğu çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.