Dolar 32,5965
%0.38
Euro 34,8334
%0.29
Altın 2.497,620
%0.53
Bist-100 9.465,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

NOYAN'DAN KUTLU DOĞUMLA İLGİLİ İLGİNÇ ÇIKIŞ

  • İstanbul Gündemi
  • 18.04.2015 - 13:12

Ünlü sanatçı Münip Engin Noyan, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında katıldığı bir söyleşide, kutlu doğum etkinlikleriyle ilgili farklı bir açıklama yaptı. Noyan, Kutlu Doğum Haftası'nın hüzünlü bir şekilde kutlanmasını eleştirdi.

Ünlü sanatçı Münip Engin Noyan, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği söyleşiye katıldı. Noyan, Allah Resulünü Anlamak” konulu söyleşide, katılımcılara;  hayatı, sünnet ve hadislerinden kesitlerle peygamberimiz Hz. Muhammed'i farklı bir bakış açısıyla anlattı.

ONUNLA YÜZYÜZE GELMEKTEN UTANIYORUZ”

Ayet ve hadislerle süslediği akıcı konuşmasına mimiklerle tiyatrovari bir tat katan Engin Noyan, Kutlu Doğum Haftası'nın hüzünlü bir şekilde kutlanmasını eleştirerek, Peygamber Efendimizin ölüm yıldönümü kutlamıyoruz. Matem tutmaya gerek yok. Resulullah doğmuş. Bir takım şiirler, ilahiler… Onun doğduğuna üzüleceğiz nerdeyse. Aslında biz, onu o kadar hayatımızın dışında tutuyoruz ki onunla yüz yüze gelmekten utandığımız için böyle oluyor” dedi.

HERKES AYNAYA BAKIP, ONUN KARDEŞİ OLDUĞUNU HATIRLAMALI”

Münip Engin Noyan, masallar ve yalanlarla Peygamberin hayatının bulandırıldığını ifade ettiği konuşmasında Efendimizi, superman gibi gösterip, ondan sonra onun davranış biçimine göre nasıl yaşarım diye düşünüyor insanlar. O, tevazunun abidesi olan bir beşerdi. Ben bir yetimim diyebilen bir peygamberdi. O, müslümanım diyen herkese onlar benim kardeşimdir diye buyurmuştur. Herkes aynaya bakıp, onun kardeşi olduğunu hatırlamalı” diye konuştu. Program sonunda Küçükçekmece Belediyesi tarafından katılımcılara kırmızı gül dağıtıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.