Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KADIN CİRİTÇİLER GÖSTERİLERİYLE NEFES KESTİ

  • İstanbul Gündemi
  • 24.05.2015 - 18:37

Kağıthane Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Cirit Şöleni kadın ve erkek ciritçilerin muhteşem mücadelesine sahne oldu. 50 ciritçinin büyük çekişmesine sahne olan şölende kadın ve erkek ciritçiler karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadele eden bayan ciritçiler sergiledikleri performansla izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Kağıthane Belediyesi'nin geleneksel olarak Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlediği cirit oyunlarında heyecan dolu anlar yaşandı. Erzurum Ejder Atlı Spor Kulübü, Denizli Yenigüney Atlı Spor Kulübü, Bayburt Üniversitesi Atlı Spor Kulübü ile Uşak Bir Eylül Atlı Spor Kulübü, Anadolu Sultanları Atlı Spor Kulübü hem erkek hem de kadın takımlarıyla yarıştığı oyunlar vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.

Hasbahçe Cirit Sahası'nda Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın ev sahipliğinde düzenlenen şölene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, siyasi partiler ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçmişi yüzyıllar öncesine uzanan ata sporunun gelecek nesillere aktarılmasına her yıl düzenlediği Cirit Şöleni ile öncülük eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç yarışmaların startını vermek için atına binerek açılış yürüyüşünü gerçekleştirdi.  Cirit takımlarıyla birlikte yaptığı yürüyüşte vatandaşları selamlayan Başkan Kılıç, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Başkan Kılıç, "Burada hem geleneksel sporlarımızı yapıyoruz hem de modern sporlarımızı gerçekleştiriyoruz. Hıdrellez etkinlikleri, Okçuluk, yağlı güreş şölenleri gibi tüm geleneksel ve modern sporları icra ettiğimiz bir yerde bulunuyoruz. Önümüzde ki hafta güreş etkinliğimiz olacak herkesi davet ediyorum. Katılımcılara çok teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, geleneksel sporların gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinirken, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk Sadabad Yaz Etkinlikleri için Başkan Kılıç'ı tebrik etti.

Yarışmalara katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen cirit oyuncuları izleyenlere görsel bir şölen yaşattı. Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte cirit heyecanı yaşadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.