Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Eyüplü Kadınların El Emeği Göz Nuru El İşleri Sergileniyor

  • İstanbul Gündemi
  • 27.05.2015 - 17:34
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın eşi Tülay Aydın ile birlikte, her biri el emeği göz nuru olan el işlerinden oluşan sergiyi açtı. Açılışta konuşma yapan Başkan Remzi Aydın El emeği göz nuru faaliyetlerimizi bundan sonra da çok güçlü bir şekilde devam ettireceğiz” dedi.
Başkan Remzi Aydın ve eşi Tülay Aydın'ın Eyüp Belediyesi fuaye alanında kurdele keserek gerçekleştirdiği Nişanca Hanımeli Nakış Kursu'nun sergisinde 50 kursiyer tarafından bir yıl boyunca hazırlanan yaklaşık 500 elişi eser bulunuyor. Eserler arasında basit nakış işlemeleri, iğne oyaları, Maraş işi tabir edilen elişleri, Osmanlı tarzı tespih kutuları ve hazır gereçlerle yapılmış el işleri yeralıyor.
Serginin açılışı öncesi kürsüye gelerek bir konuşma yapan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sergide çok güzel eserler var. El emeği göz nuru faaliyetlerimizi bundan sonra da çok güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. Bu kursumuz bizim için çok önemli. Önemli olmasının birçok nedeni var. Birincisi bu kurs hanımlar için bir yandan vakit değerlendirme, sosyalleşme açısından çok önemli. Bir diğer sebebi Eyüp Sultan medeniyetimizin önemli merkezlerinden yerlerinden biri ve burada sergilenen eserler de bizim geleneğimize, medeniyetimize ait eserler. Medeniyetimizin parçası olan eserler olması nedeniyle bu faaliyet bir anlamda kültür faaliyeti. Açacağımız sergi hayırlı uğurlu ve bereketli olsun” dedi. 
Konuşmanın ardından Başkan Aydın kursiyerlere sertifika verdi. Daha sonra ise kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleştirildi. Başkan Aydın eşi Tülay Aydın ile birlikte gezdiği sergide el işi eserler hakkında bilgi de aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.