Dolar 32,6026
%0.39
Euro 34,7809
%0.14
Altın 2.492,060
%0.3
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ENGELLİ ŞÖLENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

  • İstanbul Gündemi
  • 27.05.2015 - 18:57

Kağıthane Belediyesi'nin düzenlediği ‘Engelli Şöleni' ne katılan öğrenciler sahne gösterileri, konserler ve danslar eşliğinde eğlendi. Hasbahçe Mesire Alanı'nda gerçekleşen şölende ilçe özel okullarında öğrenim gören engelli öğrencilerin gösterileri vatandaşlardan tam not aldı.

Engellilerinin ve ailelerinin doyasıya eğlendiği şölene Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç'ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili adayı Ahmet Haldun Ertürk, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Kent Konseyi Başkanı Meryem Tekbıyık, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut İncesu,  STK yöneticileri ve üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kağıthane Kent Konseyi'nin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlediği şölende konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘Kağıthane Kaymakamlığımızın ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğümüzün desteğiyle gerçekleştirdiğimiz Engelliler Şöleni'nde çocuklarımız ve gençlerimiz  aileleriyle birlikte eğleniyorlar. Engellilerle ilgili birçok çalışmamız var. Özellikle hükümetimiz engellilerin ismiyle bir yasal düzenleme yaptı. Engellilerin ismiyle yasal düzenleme yapıldı. Yine anayasal düzenlemeyle engellilere, çocuklara ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığa yönelik düzenleme oluşturuldu. Böylece engelliler toplumun içerisinde, ekonomik hayatta, sosyal alanda var olabilmesi için birçok düzenleme yapıldı. Biz de çocuklarımız ve gençlerimizde sporda kültürel etkinliklerde birlikte olmaya çalışıyoruz.' dedi.

Engelli Şöleni'nde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili adayı Ahmet Haldun Ertürk, AK Parti hükümetinin engellilere yönelik çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

İstanbul Özel Eğitim Uygulama Okulu, Yağmur Çocuklar Özel Eğitim Merkezi, Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Nartanesi Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi, Şehit Adem Yavuz Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı, Gültepe İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı, Yeni Levent Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Vasfi Çobanoğlu İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı, Osman Faruk Verimer İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı, Hasbahçe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ve Ziya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin sahne gösterileri, konserleri ve danslarıyla renkli görüntülere sahne olan şenlikte aileler ve öğretmenler de engelli öğrencilere eşlik etti. Seyirciler eşliğinde söylenen şarkılarla gönüllerince eğlenen engelliler yağan yağmura aldırmadan dans etti.

İstanbul Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenlerinin hazırlamış olduğu ve şölende gösterilen farkındalığa yönelik video - klibin ödülünü takdim eden Başkan Kılıç, okul öğretmenlerini tebrik etti.

Öğrenciler kadar ailelerinin de eğlendiği program ‘Farkındalığa Çağrı' şarkısının hep birlikte söylenmesiyle son bulurken, şölen alanında bulunan kermeste engelli öğrencilerin el emeği olan resimler ve ürünler beğeniye sunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.