Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN 10 BİN FİDAN

  • İstanbul Gündemi
  • 26.04.2015 - 18:24

Savaşın ve acının hüküm sürdüğü Ortadoğu'nun barışa ve huzura kavuşması için Suriye, Libya, Suudi Arabistan ve Sudan'dan gelen öğrenciler Kağıthaneli gençlerle birlikte fidan diktiler. Ortadoğu'nun farklı ülkelerinden öğrenciler Kemerburgaz'da 10 bin fidanla oluşturulacak Barış Ormanı alanında buluştu. Farklı dillerde söylenen şarkılar ve şiirlerle renklenen törende barış dileği hep bir ağızdan seslendirildi.

Kağıthane Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ORFAMDER (Orman Fakülteliler Derneği) işbirliğiyle İhsaniye Köyü'nde gerçekleşen ağaç dikme törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç'ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Gülen, AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Markar Esayan, ORFAMDER yönetici ve üyeleri, siyasi parti teşkilat yöneticileri, STK yönetici ve üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

Kağıthaneli öğrenciler çevre eğitimleriyle büyüyor.

Çocuklara çevre sevgisi kazandırmak için eğitimin önemine değinen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘Çocukluğumda bir küçük otobüs biletini bile yere atmazdım. Çöpü uygun bir şekilde saklayıp, çöp kutusuna atardım. Bu alışkanlığı bana öğretmenlerimin, ailemin ya da komşularımın kazandırdığını düşünerek, bizlerin de çocuklarımıza güzel alışkanlıklar kazandırmamız gerektiğine inandım. Bu düşünceyle her yıl ilçe okullarımızda binlerce öğrencimize geri dönüşüm ve çevre eğitimleri veriyoruz.'dedi.

Ortadoğu'dan gelen öğrencilere kendi dillerinde hitap ederek konuşmasına başlayan Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer,' Sevgili Peygamberimiz,‘Kıyamet kopsa dahi elindeki fidanı toprakla buluştur'.Kıyamet her gün kopuyor. Nefes aldığımız sürece, alacağımız nefes azaldıkça kendi kıyametimiz yaklaşıyor demektir.' diyerek proramda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

‘Dünyayı miras değil, ödünç aldık.'


‘Biz  burada bugün neşeli bir gün geçiriyoruz. Ancak hemen sınırımızın öte tarafında maalesef ciddi bir savaş ve ciddi bir trajedi var.' diyerek sözlerine başlayan AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Markar Esayan, barış ve kardeşliğin insanlık için önemine dikkat çekti. Esayan,‘Benim seçim çalışmalarında katıldığım en anlamlı faaliyetlerden bir tanesi. Diktiğimiz ağaçlar çocuklarımız, çocuklarımızın torunları tarafından kullanılacak. Bizler dünyayı dedelerimizden miras değil, çocuklarımızdan ödünç alıyoruz.' şeklinde konuştu.

 

 ‘Sözle değil, yaptıklarımızla çevreci olalım.'

Programda yaptığı konuşmada çevreci anlayışın sözle değil davranışlarla gösterilmesi gerektiğini ifade eden Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, ‘Sözle değil, yaptıklarımızla çevreci olmalıyız. Çevremizi temiz tutup, ağaçlandırıp çevreden bizim faydalandığımız gibi bizden sonraki insanların da faydalanmasını sağlamalıyız. Atalarımızın ektiği ağaçlardan faydalandığımız gibi, çocuklarımız ve torunlarımız için de ağaç dikmeli, çevreyi korumalıyız.' Diyerek ağaç dikmenin önemini anlattığı bir hikayeyle destekledi.

 

Konuşmasında kardeşlik duygusuna dikkat çeken ORFAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaya, ‘Biz coğrafyamızda, vatanımızda sizleri misafir etmekten gurur duyuyoruz. Biz kardeşiz. Bunun için uluslar arası kardeşlik fidanları hepimize kutlu olsun.' dedi.

 

Fidan dikim alanında kürekleri ellerine alan öğrenciler hep birlikte fidan dikti. Fidan dikimi esnasında barışa dikkat çeken öğrenciler şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.