Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AYDOS PATİKA SERİSİ II. AYAK MÜSABAKALARI KOŞULDU

  • İstanbul Gündemi
  • 16.03.2015 - 21:13

Kartal Belediyesi’nin desteklediği Türkiye’nin en uzun soluklu patika koşu serisi olan “2015 AYDOS Patika Serisi” müsabakalarında çekişme tüm hızıyla devam ediyor.

Kartal Belediyesi ve Team Kronos işbirliğiyle düzenlenen 5. Aydos Patika Koşusu, doğa sporu tutkunlarını Yakacık Aydos Ormanı’nda yeniden buluşturdu. Türkiye’nin en uzun soluklu patika koşu serisi olan “2015 Aydos Patika Serisi’nin ikinci ayağı gerçekleştirildi. İlk ayağı 22 Şubat’ta gerçekleştirilen 5. Aydos Patika Koşusu 2’nci ayağına katılan doğa ve sporseverler, zorlu arazi koşullarına rağmen birincilik için kıyasıya mücadele etti.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından 5 yıldır desteklenen etkinliğin bu yılda büyük ilgi gördüğünü söyledi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi’nin yelken, dağcılık, satranç gibi branşlara da önemli destek sağladığını ifade etti. Gürer, ilk ayağı 22 Şubat günü karlı havaya rağmen kalabalık bir katılımcı kitlesi ile gerçekleştirilen 2015 yılı etkinliklerinin II. ayak müsabakalarının da yağışlı havaya rağmen olan ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi. 2011 yılından beri Kartal Belediyesi himayesinde düzenlenen patika koşularına bu sene dağ bisikleti müsabakalarının da eklendiğini ifade etti. Gürer, “Kartal Belediyesi olarak alternatif spor etkinliklerine verdiğimiz destek devam edecektir.” dedi. İstanbul’un çeşitli semtlerinde oturan ve farklı yaş grupları ve mesleklere sahip yüzlerce doğaseveri bir araya getiren Aydos Koşusu ve bisiklet yarışları Aydos Tepesi içinde bir tanıtım özelliği taşıyor. Aydos Tepesi İstanbul’un en yüksek noktası olması nedeniyle de doğa sporcuları için bir cazibe merkezi olma noktasına taşıyor. 7’den 70’e birçok doğasever özellikle hafta sonları Aydos ve civarında koşu, bisiklet, doğa yürüyüşü, motorkros gibi etkinlikler ile şehir hayatının stresinden arınmaya çalışıyor. 

 

Organizasyonda görev alan Utkuer Yaşar da rakipleri kadar çetin hava şartları ile mücadele etmek zorunda kalan yarışmacılara doğa sporlarında fiziksel kondisyon kadar psikolojik dayanıklılığın da ne kadar önemli olduğunu, bir kez daha kanıtlarcasına mücadelelerini yılmadan sürdürdüklerine dikkat çekti. 58’i kadın ve 186’sı erkek olmak üzere toplam 244 sporcunun müsabakalara katıldığını belirtti. Sporculara ve konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kadın ve erkeklerde 4 farklı yaş grubunda ödüller dağıtıldı. Sponsor firmalar tarafından toplam 15.000 TL hediye çeki verilecek olan müsabakaların son ayağı 5 Nisan günü koşulacak.

Organizasyon; Team Kronos, Sporyap.Net tarafından yapılırken destekçiler; Mızuno, Delta Bisiklet, Knorr, Lıpton, Redbull, Çamlıca Gazoz idi.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, yarışların başlamasının startını verirken serisini başarılı ile tamamlayan sporculara da madalyalarını taktı. Kartal Belediyesi iştiraklerinden Kartursaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar’da yarışmaları izledi. Yarışlar sonucunda alınan sonuçlar şöyle:

 

 

 

 


4km koşu kadınlar

SEZER

KATILMIS

ŞULE

EREN

ESRA

INAL

 

4km koşu erkekler

PAMİR

SACKAN

UFUK

SEVEN

ERDAL MAHİR

CÜRAN

 

11km koşu kadınlar

İPEK

ONARAN

NEVAL

YASAR

HANiFE EBRU

DÖNMEZ

 

11km koşu erkekler

KADIR

ERGIN

SERKAN

KILCAN

CUNEYT

ADALI

 

 

 

 

8km bisiklet kadınlar

BÜŞRA

CAN

GÖKÇE

SOYSAL

 

8km bisiklet erkekler

BURAK

KUNDUZ

UFUK

SEVEN

GÖRKEM

AKA

 

16km bisiklet kadınlar

GÜLŞEN

TOKAÇ

SİNEM

MENGİ

 

16km bisiklet erkekler

YASIN

YAMAN

ÇAĞATAY

İNCEL

DUYGUN

YURTERI

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.