Dolar 32,5292
%0.25
Euro 34,7687
%0.14
Altın 2.492,090
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

KARTAL BELEDİYESİ HOCALI ANMA PROGRAMI

  • İstanbul Gündemi
  • 27.02.2015 - 23:09

KARTAL BELEDİYESİ HOCALI ANMA PROGRAMI

 Kartal Belediyesi Hocalı’yı anma programı kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde bir resim sergisi ve panel düzenledi.

 23. yıl nedeniyle düzenlenen anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov,  Azerbaycan Milletvekili Fezail İbrahimli, Prof. Dr. İbrahim Öztek, Prof. Dr. Adil Allahverdiyev, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, Dr. Turgut Mermertaş, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri, Kartal ADD Başkanı Gürsel Öğüt, Azerbaycan İstanbul Konsolosluk görevlileri, belediye birim müdürleri, Kartallı Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Kartallı katıldı.

 Hocalıyı anma etkinlikleri kapsamında resim sergisi ve sinevizyon gösterisi yapıldı.

 Panelde konuşan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, “Kartal Belediyesi kardeş Türkiye’yi temsil eden bir belediye. Hocalıyı anma etkinlikleri düzenliyor. Kendilerine çok teşekkür ederim. Ben bu vesile ile başta bu anma programını düzenleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve emeği geçen tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, “Bugün 20. asrın en kanlı soykırımlarından insanlara karşı işlenmiş cinayetin üzerinden 23 yıl geçti. 1992 yılının şubat ayının 25. Gecesi Ermeni askerleri Rus askerleri ile birlikte Azerbaycan şehri olan Hocalıya karşı saldırıya geçti. Uykuda olan insanları acımasızca öldürmüş 613’den fazla kişi katledilmiş. 2000’e yakın insanımız rehin alınmış, bu soykırım bütün dünyanın gözü önünde işlenmiştir. Kardeş Türkiye’mizde Hocalı soykırımını anma etkinlikleri düzenleniyor. Ermeniler kendi yaptıkları soykırımları gizlemek için sözde soykırımı Türkiye’ye dayatmak kabul ettirmek için dünyanın her tarafında boş durmuyor çaba sarf ediyor. Ama asıl gerçek soykırım Hocalı soykırımıdır biz bu haklı davamızda mücadelemizi sonuna kadar göstermeye devam edeceğiz.” diye konuştu

 Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bizim kültürümüz şunu söyler; Acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır. Olayları anlatan belgesel niteliğinde bir film izledik. Her toplum kendi propagandasını yaparken anti propagandasını da yapar ama günümüzde bilgi ulaşılmayacak gibi değil, bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyoruz burada gördük. Tarih bilmeden tarih yazılmıyor, tarih bilmeden ülkenin sorunları çözülmüyor. Sizleri Kartal Belediyesi ailesi ve Kartal halkı adına burada ağırlamaktan mutlu olduğumu ifade ediyor saygılar sunuyorum.” dedi.

 Başkan Öz, konuşmasına şöyle devam etti: “Mezopotamya’da insanlar yerleşik tarıma geçmeden, buğdayı üretmeden ve ondan artı değer kazanmadan önce herkes ürettiğini ortaya koyuyor. Herkes de ihtiyacı olanı kadarı oradan alıyordu. Bu bize geziyi hatırlatıyor. Gezide de herkes ihtiyacı olanı alıyor fazlasını da halka dağıtıyordu. İşte o buğdaydaki artı değer onun korunmasını zorunlu hale getirdi ve yönetici sınıfı ortaya çıkmaya başladı. O yönetici kişi koruma sağlayın dedi onun adı da ordu oldu. O artı değerler yükseldi arttı günümüzde süper güç oldu. Sene 92 aynı tarihte batıda ne oluyordu. Aynı batılılar Avrupa’nın ortasında Bosna’da 250 bin insanın ölümü, 20 bin kadının namusunun kirletilmesine seyirci kaldı.“Emperyalizm ne yapmıştır? İnsanlığı katletmiştir. Biz 1915 yılında aynısını yaşamadık mı? Yüzyıllarca Ermenilerle aynı topraklarda yaşadık, sorunumuz var mıydı. Hayır. Emperyalizm taşeron kullanmayı çok sever, kendi öleceğine kendi yerine ölecek insanları, toplulukları bulur ve kullanır. Amaç ne? Sıcak denize Akdeniz’e inmek. Biz bunları yaşadık mı yaşadık. Rusya ile sonradan kurulan Ermenistan var sınırımız niye değişir ha bire. Biz kabullenmişiz Misak-ı Milli sınırlarımızı çizmişiz. Ermenistan anayasası ne diyor diye sorarak, Fırat’ın doğusunu alana kadar benim sizin topraklarınızda gözüm var. Tarih bilmeden tarih yazılmıyor, tarih bilmeden ülkenin sorunları çözülmüyor. Bir; Bırakın Azerbaycan topraklarını Türkiye’nin topraklarında dahi gözünün olmadığını ortaya koyacaksın. İki; Millete taşeronluk yaptım Türk milletinden özür diliyorum 1915- 1918 de sizlere acılar yaşattım diyeceksin. Diyemiyorsan buradaki günahını hiç kimseye sildiremezsin. Son olarak diyorum ki; Hocalı bile bile Rus komutanı hariç bütün ekibinle girdin ve insanları katlettin. Türklerden özür dileyeceksin. Sizleri Kartal Belediyesi ailesi ve Kartal halkı adına burada ağırlamaktan mutlu olduğumu ifade ediyor saygılar sunuyorum.”

 Başkan Altınok Öz, konuşmasının ardından Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov ve panelistlere günün anısına Kartal heykelciği hediye etti.

 Panelde konuşan Prof. Dr. İbrahim Öztek, Hocalı ile ilgili gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasının önemine değinerek, “Türkler olarak hem ulusal hem de uluslararası düşmanlarımız vardır. Ne yapmalıyız? Öncelikle birlik ve beraberlik içinde olmak gerekir.” dedi. 

 Azerbaycan Milletvekili Fezail İbrahimli, “İstanbul Başkonsolosumuz ve çok değerli hürmetli Kartal Belediye Başkanımıza böyle hüzünlü bir günümüzde bu paneli düzenlediği için ve bu panele katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. Sonra da panelistler görüşlerini açıkladı.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.