Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

8. Üsküdar Spor Oyunlarının Startı Verildi

  • İstanbul Gündemi
  • 20.04.2015 - 16:15

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını kutlanacağımız  bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ve 20-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirelecek Üsküdar Spor Oyunları” başladı.

Bu yıl sekizinci düzenlenen ve 6 branştan toplam 5 binden fazla minik sporcunun katıldığı Üsküdar Spor Oyunları'nın açılışı, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından yapıldı.

Atletizm (Eğlenceli Kros Yarışması), karate, hentbol, judo, Tekvando ve yüzme olmak üzere toplamda 6 branşta gerçekleştirilen Spor Oyunları'nın açılışında bir konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen ilk olarak Üsküdar Spor Okulu'nu dolduran minik sporcuların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Üsküdar Spor Oyunları'nın, Üsküdar'da Sporu Tabana Yayma etkinliklerinin en önemlisi olduğunun altını çizen Hilmi Türkmen, ilçemizin bir Şampiyonlar Şehri olduğunu, bu oyunlar sayesinde de yeni şampiyonlar yetişmesine katkı sağlayacaklarına yürekten inandığını ifade etti.

Sağlıklı neslin yetişmesinde sporun önemine de değinen Başkan Türkmen, Güzel şehrimizde, çok güzel zamanlar yaşıyoruz. Yerel ve uluslar arası düzeyde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler, sporcularımızın elde ettiği başarılar, kutladığımız milli ve manevi çok özel günler. Hemen her açıdan çok bereketli bir dönem yaşıyoruz. Biliyorsunuz, Nisan çocuklarımızın ayı. Milli bir bayrama sahip olan, dünyadaki en şanslı çocuklar bizim çocuklarımız. Bu vesileyle çocuklarımızın sevgisini, yanı başımızda, Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle ülkemize sığınan çocuklarla paylaşmak üzere bir kampanya başlattık. Onları Sevindirmek Çocuk Oyuncağı” dedik ve Sizlerin katılımıyla, yüzlerce, binlerce oyuncak topladık. Her yıl gülüp, eğlenerek geçirdiğimiz 23 Nisan'ı, yani çocuklarımızın bayramını, öksüz ve yetim çocukların bayramı olarak kutlayacağız. Önümüzdeki Perşembe günü, 23 Nisan'da, bizzat çocuklarımızla birlikte Urfa'ya gidiyoruz. İnşallah çocuklarımız kendi elleriyle, kendi harçlıklarıyla aldıkları oyuncakları, kendilerine teslim edecekler, mutluluklarını paylaşacaklar. Onların da gülümsemelerine, mutluluklarına vesile olacaklar” diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi olarak çok  hedeflerinin olduğuna değinen Başkan Türkmen, Hep söyledim, bir kere daha söylemek istiyorum. Spor, asla sadece spor değildir. Ve spor sadece futboldan ibaret de değildir. Bu düşünceyle, sporun çeşitli branşlarında etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Arzu ediyoruz ki, gençlerimiz. Birbirinden kopuk yaşayacaklarına, teknolojiye, çeşitli kötü alışkanlılıklara müptela olacaklarına, sporla ilgilensinler, spor yapsınlar. Spor yaparken arkadaş olsunlar; iyi arkadaşlarla tanışsınlar. Sporla sağlıklı yaşama kültürüne kavuşsunlar. Sağlıklı, zinde ve dinamik olsunlar ki, hayatları, gelecekleri güzel olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından 8'nci Spor Oyunları, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından başlatıldı.

Başkan Türkmen, salondaki müsabakaları bir süre takip ettikten sonra Küçük Çamlıca Korusu'nda yapılan kros yarışlarının startını vererek dereceye giren minik sporcuları madalya ile ödüllendirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.