Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

1. GAZİOSMANPAŞA BİSİKLET ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

  • İstanbul Gündemi
  • 27.04.2015 - 03:29

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nce düzenlenen Gaziosmanpaşa Bisiklet Şenliği'nin ilki geniş bir katılımla gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘Bisiklet kültürünün yayılmasına katkıda bulunmak istiyoruz' diye konuştu. 

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, bisikletseverleri 1. Gaziosmanpaşa Bisiklet Şenliği'nde buluşturdu. Hem sağlık, hem de çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan etkinlikte 500'ü aşkın bisikletsever, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın startını verdiği şenlikte birlikte pedal çevirdi. Bisikletliler Derneği'nin de katkı verdiği organizasyon Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan başladı, Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı'na varılmasıyla verilen molanın ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde bitti. Mola yerinde yiyecek ikramı yapıldı. Bisiklet turu Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde son buldu.  Etkinlik kapsamında Gaziosmanpaşa Belediyesi önündeki tören alanında ise nefes kesen bir bisikletli akrobasi gösterisine yer verildi. 

Kapanış töreninde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta,  bisiklet kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi: 
Ülkemizde gençlerimiz genellikle futbol, basketbol gibi sporlar yapıyorlar. Biz bisikletin de bir spor dalı olarak gelişmesini sağlamak istiyoruz. Bisiklet aslında sağlık ve çevre açısından da son derece faydalı. Tabi ülkemizde bisiklet gibi bir aracın yeterince ilgi gördüğünü söylemek zor. Bunun nedenleri arasında sokaklarımızın, caddelerimizin bisiklet kullanımına yeterince uygun olmaması da var. Biz topoğrafik yapımız el verdiğince sokaklarımızı, caddelerimizi ve parklarımızı bisiklet kullanımına uygun hale getireceğiz. Bugün yaptığımız bir yarışma değil, bisiklete binmeyi teşvik etmeyi amaçlayan bir etkinlik. Buraya gelerek şenliğimize katılan genci yaşlısı 500'den fazla insanımıza kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne ve Bisikletliler Derneği'ne de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinliklerimizi, daha da geliştirerek her sene tekrarlayacağız.”

Renkli görüntülere sahne olan etkinlik şenliğe katılan tüm bisikletseverlere birer madalya dağıtılması ve yapılan çekilişle tura katılanlardan 3 şanslı isme bisiklet hediye edilmesiyle son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.